Upozorenja na potencijalno opasno vrijeme u dijelovima BiH

Za osam regija BiH, osim Foče i Višegrada, meteoalarm Hidrometeorološkog zavoda za danas je izdao upozorenje na potencijalno opasno vrijeme.

Regije Bihać, Prijedor, Banja Luka, Livno, Tuzla, Sarajevo, Mostar i Trebinje označeni su žutom bojom koja, osim što upozorava na potencijalno opasno vrijeme, ukazuje da vremenske prilike, koje se prognoziraju, nisu neuobičajene.

Meteorolozi za svih osam regija najavljuju kišu, a grmljavinu za regije Mostar i Trebinje. Osim za te dvije regije, upozorenje za vjetar odnosi se i na regije Prijedor i Livno.

Stanovnicima se preporuča da ostanu informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnu moguće rizike. Regije Foča i Višegrad označene su zelenom bojom, što znači da za njih nema potrebe za upozorenjem.

Upozorenje na potencijalno opasno vrijeme danas se odnosilo na regije Livno, Mostar i Trebinje, gdje se očekuje grmljavina, a u Trebinju i na vjetar.

Hrvatskoj se približava ciklona sa sjevera Europe koji će donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni, prenose hrvatski mediji.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je crveno upozorenje za područja Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala. Crvena boja znači najveći stupanj upozorenja.

Za Liku, te splitsku i zagrebačku regiju izdato je narančasto upozorenje za vjetar, a za splitsku regiju i narančasto upozorenje za obilne padaline. (Srna)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: