Upoznajte mladog širokobriješkog glazbenika Jozu Mikulića, autora pjesme “Mimosvit”

Inspiracija su mi događaji iz moga života i života meni bliskih ljudi te djeca, čija je iskrenost najljepši poklon, kazao je mladi širokobriješki glazbenik i student odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Jozo Mikulić autor je pjesme “Mimosvit” koju je objavio u listopadu prošle godine. Uvijek je radio ono što voli i što ga ispunjava, a to bi u većini slučajeva bilo nešto drugačije što ga je izdvajalo od ostalih. Za njega su često znali reći “mali je mimosvit”, kroz smijeh govori Jozo.

Iz više neuspjelih tekstova i pokušaja rodio se Mimosvit, a cijeli proces produkcije trajao je dvije godine, a pjesmu opisuje kao strogu i istinu, kaže ovaj Širokobriježanin.

Nakon dvije godine studiranja ispisao se s Građevinskog fakulteta jer se, kako kaže, u tome nije pronašao. Ta zbrka mu je pomogla da napiše pjesmu. Radio je kao sezonski radnik na Komiži, a novac koji je zaradio uložio je u produkciju pjesme. Pjesmu je izdala hrvatska diskografska kuća Hit Records, s kojom je potpisao ugovor na tri albuma.

U jednom trenutku se to samo probudilo u meni i tako je započelo, govori Jozo.

U početku je snimao samo covere. Godinu dana pohađao je vježbe u školi audio inženjeringa i glazbene produkcije EMI Institute u Splitu. Ima svoj privatni studio u kojem pravi aranžmane sa svojom ekipom koja je sudjelovala u kreaciji Mimosvita – Marko Karačić Jumbo, Jure Brekalo i Hrvoje Merdžo.

Na Studij odnosa s javnošću odlučio se zbog kombinacije s glazbom, a i u tom području se vidi dugoročno. Usporedno s time organizira svirke i radi u kafiću. Sve te obveze stiže zahvaljujući dobroj organizaciji i planiranju koji su, tvrdi, ključ svakog procesa.

Radim ono što volim. Ako se to nekome svidi dodatna mi je motivacija, ako nekome ne svidi, uredu je. Svatko ima svoj ukus, a o ukusima se ne raspravlja. Negativnim komentarima se samo stvara buka, govori Jozo, mladić koji vjeruje u bolje sutra.

Smatra da će uz rad i trud uspjeti izgraditi sebe kao pjevača i kantautora, iako se još uvijek istražuje kroz glazbene stilove gdje voli kontrirati svojoj zoni komforta. Želi pokazati da se ovdje može ostati uz malo volje i iskrenosti. Djeci, od koje crpi najviše inspiracije poručuje da zadrže dijete u sebi, i iskrenost, koja te na kraju i obilježi kao karakter.

U životu sam najviše zahvalan svojoj obitelji i prijateljima, koji su mi bili neiscrpna podrška do sada i nastavljaju biti podrška u mojim planovima da se ostvarim u umjetničkom smislu, objašnjava Jozo.

Širokobriježanin Jozo Mikulić pjesmom ”Mimosvit” želi u dobrom svjetlu prikazati hercegovački identitet

(www.jabuka.tv/Josipa Tolo)


4 komentara

  • Dijete drago, ako želiš na najbolji mogući način i kvalitetno “kontrirati svojoj zoni komfora i istraživati glazbene stilove” uzmi si zadatak završiti taj građevinski fakultet, a pri tom ne moraš prestati svirati i pjevati, već istražuj malo svijet jazz harmonije i improvizacije koja će te dodatno potaknuti u intelektualnom smislu, pomoći ti u fakultetu kojega si zapostavio. To je par godina života, pa kad završiš s time, onda slobodno proučavaj te nekakve “odnose s javnošću” i kombiniraj sa tom nekakvom “djecom u sebi” i ostalome.

  • Ne znam poantu ispisa s fakulteta.
    Zapostavljanje fakulteta nakon 2 g studiranja i nije primjer.Pjevanje moze bit i uz azurno studiranje kao primjer svestranosti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.