Upoznajte kompaktni coupe-karavan Kia ProCeed

Kompaktni automobili još su uvijek najprodavaniji segment automobila u Europi, ali uslijed velike popularnosti SUV automobila u zadnjih pet godina je udio kompakata na tržištu s 14% pao na 10%.

Trend je jasan, a proizvođači zbog toga žele ponuditi nešto novo u ovoj klasi. Tako je Kia za kupce pripremila kupe-karavansku izvedbu svog popularnog kompakta Ceed-a, takozvani “shooting brake” koji je ime ProCeed naslijedio od dosadašnje trovratne izvedbe, koja se kod svih proizvođača u C segmentu (ali i B segmentu) naprosto zbog nezainteresiranosti kupaca ukida, piše Večernji.hr.

Izuzetno atraktivni coupe-karavan nudi najbolje iz dva svijeta: prostranosti obiteljskih karavana i dinamičnosti kupea, a Kia je prvi nepremium proizvođač koji nudi ovakav automobil i ne skriva da je uzor Proceeda Mercedes CLA Shooting Brake.

Tako Kia ProCeed u dinamičnoj formi čija je krovna linija za 43 mm niža od karavana (1422 mm), a po 5 mm je duža (4605 mm) i niža od tla (135 mm), dok je međuosovinski razmak ostao isti – 2650 mm.

Najveća razlika je, dakako, u naglo padajućem stražnjem kraju koji kod Proceeda izgleda mnogo sportskije. Ali, na funkcionalnosti se nije izgubilo mnogo, dok klasičan karavan prima u klasi rekordnih 625 litara prtljage, Proceed nudi jako dobrih 594 litre (prema VDA), što je još uvijek među najboljima u segmentu.

Zbog dizajna su i putnici na stražnjim sjedalima izgubili nekoliko centimetara prostora za glavu. Proceed će se nuditi samo s bogatim sportskim paketima opreme – GT i GT Line.

Nudi se s tri turbobenzinska (1,0 sa 120, 1,4 sa 140 i 1,6 s 204 KS) i jedan turbodizelski motor (1,6 CRDi sa 136 KS), standardno stiže uz 6-brzinski ručni mjenjač a opcijski uz 7DCT automatizirani mjenjač s dvostrukom spojkom (doplata 1600 eura).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.