Upisi u srednje škole u HNŽ počinju u ponedjeljak

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a raspisalo je natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2022./2023. godinu, a prijave za upis počinju u ponedjeljak, 20. lipnja.

Rašid Hadžović, županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta kazao je Feni kako je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 1.810 učenika završilo osnovnu školu, no da je ipak otvoreno malo više mjesta.

Raspisali smo nešto malo veći broj mjesta. Vidjet ćemo kakav će biti odziv, odnosno koliko će se stvarno učenika upisati u srednje škole, naglasio je ministar.

Dodao je kako prijave za upis počinju u ponedjeljak, 20. lipnja, te da je planirano oko 1.950 upisnih mjesta.

Otvoreno je nekih 1.950 upisnih mjesta. Mi imamo mogućnosti da upisujemo i učenike iz drugih županija tako da uvijek moramo ostaviti više mjesta nego što imamo završenih učenika, naglasio je ministar.

Podsjetio je kako su, uz gimnazijski program, ponuđeni i četverogodišnji i trogodišnji stručni programi.

Budući srednjoškolci u HNŽ-u također se mogu upisati u programe likovne i glazbene umjetnosti te u Karađoz-begovu medresu.

Što se tiče gimnazijskog programa, ministar kaže kako je otprilike u cijeloj županiji planirano 15 razrednih odjela, a u Gradu Mostaru njih 11.

Usto, podsjetio je i da postoje tri upisna roka te da drugi i treći počinju 27. lipnja, tj. 25. kolovoza.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.