UNO oduzela 22 prokrijumčarena vozila

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje pretresom na nekoliko lokacija u općini Tešanj i Teslić oduzeli su 22 motorna putnička vozila u vrijednosti od 110.000 KM.

Na osnovi operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Europske unije u Bosnu i Hercegovinu, službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, izvršili su provjere podrijetla putničkih motornih vozila i poslovanja pojedinih auto otpada.

Tom prilikom izvršene su provjere na trima lokacijama u općinama Tešanj i Teslić i pronađena su 22 putnička motorna vozila bez dokaza o podrijetlu i provedenoj uvoznoj carinskoj proceduri te plaćenim uvoznim nametima.

Prilikom provjera brojeva šasija i drugih dijelova, korištena je oprema kao i obuka koja je prethodno dobivena i stečena putem programa EXBS od strane Vlade SAD. Ukupna vrijednost oduzetih vozila iznosi 110.000 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnoga postupka, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.