UNO BiH prikupila 848 milijuna maraka više nego prošle godine

Prihodi od neizravnih poreza za šest mjeseci 2022. godine iznosili su 4 milijarde i 703 milijuna KM i veći su za 848 milijuna KM ili 22,01% u odnosu na isto vrijeme 2021. godine kada su iznosili 3 milijarde i 855 milijuna KM.

UNO je za šest mjeseci 2022. godine gospodarstvu vratio 996 milijuna KM što je za 280 milijuna KM više u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima za šest mjeseci 2022. godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 3 milijarde i 707 miliju na KM i veći su za 567 milijuna KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isto razdoblje 2021. godine.

U lipnju 2022. godine prikupljeno je 869 milijuna KM neizravnih poreza što je za 109 milijuna KM više u odnosu na lipanj 2021. godine.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Narod nikad lošije nije živio a država nikad više nije para imala apsolutno ništa ne vraćaju narodu misle dati pomoć umirovljenicima od 100 maraka jednokratno sram da vas bude bagro lopovska

 • Džakula se hvali sa naplaćenim porezima a radnici mu imaju place 800-1000 km. Zasto ne povecas placu uposlenom , nego taj novac preusmjeravati u drzavnu kašu gdje ga politicari grabe sebi. Uposlenik u Parlamentu i Domu naroda ima 7-8 tisuca km i sada sebi povecali 500 km a carinici, djelatnici pogreške place 800-1300 km. Niti policija nije puno bolja sa plaćama. Sto ovo govori o drzavi. Je li drzava sa ovim primjerom trazi, uvodi red ili nered i korupciju. Sramota..!

 • Čime se hvališ bijedo ljudska. Čime?
  Pa niste ništa radili. Nešto izmislili. Privredili nešto.
  Cijene idu u nebo,samom tim i vama veće uplate od PDv-a….
  Čime se hvališ”stručnjak”

 • UNO I POREZNA su dvije najlošije plaćene službe u ovoj zemlji a on se hvali.Smiješan lik.Čuj više naplatili?
  Pa dakud će kad su cijene podivljale ali to je realno lošije nego lani.Pusti nominalni iznos, ako kužiš ti to druže direktore.Mesčini das ti slabo kužiš.

 • Kuži on sve. Samo misli da,osim njega, nitko više ne kuži ništa.
  Šupalj tip. Umišljen. Stručnjak upitnog znanja.

 • Zna on zna..jako dobro zna..auuu!Zato njegova zena bjesni po Capljinj..djeca mu zive u vilama ko mali Bogovi..zna on zna..Samo mi ne znamo..Ali..i on ce prekrizenih ruku na onaj svijet..i ako onda bude imao tretman kao posten covjek..onda se treba pitati!?

 • Djelatnici Uprave za indirektno imaju bijedne plaće s obzirom kakve kompleksne poslove obavljaju, a ovaj bolid se ovdje hvali nekim prihodima…

 • Koliko se kriminala provuce u upravi a sve preko leđa inspektora, carinika koji prvi nastradaju kad je nešto sumnjivo, a ovi sebi ubiru lovu… Ljudi u njegovoj instituciji rade za sitne pare, osim par njegovih igrača preko kojih ubire lovu

 • Digni place svojom djelatnicima a ne lupetaj vise sa tim ubiranjem poreza. Kako te nije sram. Pricas o milijunima a djelatnici ti jedva izadu 1000 km. EP- da, min zdravstva, mirovinsko itd place tri puta vece nego u sluzbienika ovog lika koji se hvali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.