UNO BiH oduzela 2.200 komada čokolada – Jabuka.tv

UNO BiH oduzela 2.200 komada čokolada

Službenici Uprave za neizravno poreziavnje na tržnici Arizona privremeno su oduzeli 2.200 komada čokolada koje su se prodavale bez postojanja bilo kakve dokumentacije o porijeklu.

Ovlašteni službenici UNO u regionalnom centru Tuzla izvršili su na tržnici Arizona detaljan pregled vozila marke Mercedes-Benz, kojim je upravljala osoba s inicijalima D. K. Prilikom pregleda unutrašnjosti vozila i prtljažnika pronađena veća količina čokolada stranog porijekla i to ”Milka’ 100 g – 1.008 komada, ”Milka” 300g  – 240 komada, ”Kinder Bueno” – 300 komada, ”Snickers” – 400 komada, ”Mars” – 200 komada, ”Kinder” 100 g – 100 komada, ”KINDER” 50 g – 200 komada, ”Schogetten” – 150 komada.

Spomenuta roba stavljena je u promet bez bilo kakve ulazne dokumentacije, tj. na način da se za istu ne posjeduju bilo kakvi dokazi da je prijavljena nadležnim carinskim tijelima na postupak carinjenja, odnosno za koju se može osnovano tvrditi da je unesena preko carinske linije bez provedenog carinskog postupka.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.