UNO BiH: Nema suglasnosti o raspodjeli sredstava od cestarina

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH razmatrao je u četvrtak u Mostaru stanje u vezi s raspodjelom prihoda od cestarina na posebnom podračunu za izgradnju autocesta, nakon što su 1. veljače stupile na snagu izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na trošarine.

S obzirom na to da nije postignuta suglasnost o istovjetnom načinu raspodjele prikupljenih sredstava, nisu ni donesene odluke o raspodjeli i sredstva će do daljnjega biti na računu Centralne banke BiH, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Protiv prijedloga odluka da sredstva od cestarina budu raspodijeljena na način da FBiH pripadne 59 posto, Republici Srpskoj 39 posto, a Brčko distriktu dva posto, bili su članovi UO iz FBiH.

UO UNO nije danas usvojio Odluku o postupanju s oduzetom i ustupljenom robom koju je predložila Uprava jer su članovi UO iz reda eksperata bili protiv prijedloga. UO UNO, na zahtjev Ministarstva financija RS-a, razmatrao je danas informaciju o kontroli prometovanja lož ulja na području Bijeljine.

Na današnjoj sjednici nije usvojeno izvješće o radu UNO BiH za 2017. godinu, niti prijedlog dopune programa rada UNO za 2018. godinu. Članovi UNO razmatrali su informaciju o stanju u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske, prema kojoj je Uprava dužna isplatiti 15 milijuna maraka zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini, te je zadužena Uprava da dostavi prijedlog za rješavanje toga problema, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.