Uništena spomen ploča poginulim hrvatskim braniteljima na Borovoj glavi

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su spomen obilježje i ploču s imenima poginulih hrvatskih branitelja na prijevoju Borova glava, na magistralnoj prometnici Livno –Šujica.

Kako je kazao predsjednik Županijske udruge HOS-a Željko Krišto, pripadnici te udruge u petak su došli na spomen obilježje kako bi ga uredili za današnje obilježavanje 30. obljetnice utemeljenja HOS-a te su zatekli devastiran spomenik.

Ploča s imenima poginulih hrvatskih branitelja je razbijene, a klupe su polomljene.

O svemu je obaviješten MUP Hercegbosanske županije čiji su djelatnici obavili očevid.

(Fena/Foto: Mario Lončar)
9 komentara

  • Antifa u bošnjska i komunjara hrvata je izvela to gnusno dijelo. Znaju to i mediji samo što okreću glavu kada je u pitanju branotiljska populacija u Hrvata.

  • prčimo vam majk u.! tako Hrvati izađite već jednom vani i umjesto dobar dan recite tim tlačiteljima prčimo vam maj ku ! srbima, muslimanima, komunjarama itd., ostalim koji nisu ljudi. jednostavno umjesto dobar dan, prčimo vam majk u! jer to su i zaslužili sa ponašanjem.

  • To rade oni koji nisu ratovali a imaju sve i necjene prolivenu krv naših kolega neka im Bog kaznu pošalje a našim kolegama neka je laka zemlja i neka ih puste da počivaju u miru i umjesto takvog čina neka se poklone i zapale svijeću.

  • da su zivi nebi tako van dopustili da rusite nego zahvalite im sto su zivote dali da imate danas zivu glavu i ovu drzavu pokoj im vjecni

  • Sve što mi ne možemo branit, oni će porušit. Dakle nema smisla postavljat spomenike van čuvanog prostora jer živimo u zemlji primitivaca.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.