UNIQA osiguranje postavlja nove standarde na polju digitalne korisničke podrške

Naša komunikacija svakodnevno se mijenja sa svakom novom tehnološkom inovacijom i kontinuirano se nalazimo u potrazi za sadržajima koji nam mogu obogatiti tu svakodnevnicu ili nas informirati onda kada nam to treba. Vođeni inovacijama u pogledu digitalne korisničke podrške, UNIQA osiguranje od danas nudi novo i jedinstveno korisničko iskustvo putem novog kanala komunikacije – UNIQA Vibera Bota (free download).

Putem UNIQA Viber Bota korisnici će moći na jednom mjestu informirati se o UNIQA proizvodima, tražiti i dobiti ponudu osiguranja, kupiti policu online putem UNIQA webshop-a, ostvariti svoja prava iz osiguranja kroz uslugu prijave štete, i sve to odmah i uz maksimalnu uštedu vremena. Za  sve dodatne upite omogućena je usluga “Pitajte nas” putem chat-a, a za kreativniju komunikaciju sa korisnicima kanala i međusobnu komunikaciju follower-a UNIQA Viber kanala omogućeni su i UNIQAtni Viber stickeri.

UNIQAtni Viber stickeri

Poseban segment novog korisničkog kanala je usluga “UNIQA zahtjevi” koja ima funkciju “Moja UNIQA” portala za klijente. U praksi to znači da klijenti putem Vibera, u svakom trenutku i s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu, mogu provjeriti status aktuelnih i isteklih polica osiguranja, kontaktirati svog prodajnog savjetnika i provjeriti status odštetnog zahtjeva.

Pružanje najboljeg mogućeg iskustva našim klijentima, postojećim i budućim, gdje god se oni nalazili je naš dugoročni cilj. Korištenje popularnih komunikacijskih kanala poput Vibera i njegovo spajanje sa našim drugim kanalima komunikacije (web stranicom, shop-ovima za online kupovinu, online prijavom štete, FacebookInstagram kanalom) neophodan je iskorak u brizi za klijente kako bismo im omogućili jedinstveno i sveobuhvatno iskustvo. , istakla je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

UNIQA osiguranje je vodeća osiguravajuća kuća na tržištu koja u Bosni i Hercegovini posluje već 20 godina. Tokom svog poslovanja UNIQA osiguranje postalo je prepoznatljivo po kontinuiranom pružanju inovativnih i učinkovitih rješenja, ulaganju u odnose s klijentima, a sve u cilju unaprjeđenja korisničkog servisa.

(www.jabuka.tv)