UNICEF: Pandemija bi mogla ugroziti cijelu generaciju djece – Jabuka.tv

UNICEF: Pandemija bi mogla ugroziti cijelu generaciju djece

Gotovo svi pokazatelji koji mjere razvoj djece i adolescenata su nazadovali tijekom pandemije koronavirusa, što bi moglo imati trajne posljedice za cijelu generaciju, upozorava UNICEF.

Povećao se broj izgladnjele, izolirane, zlostavljane i tjeskobne djece koja žive u siromaštvu ili su prisiljena na brak, rekla je direktorica UNICEF-a Henrietta Fore.

Istodobno, smanjio im se pristup obrazovanju, mogućnostima socijalizacije i osnovnim uslugama kao što su zdravlje, prehrana i zaštita. Sve ukazuje na to da će djeca trpjeti posljedice pandemije u godinama koje dolaze, dodala je Fore.

Pozvala je na stavljanje djece u središte napora za oporavak, dajući prednost ponovnom otvaranju škola i pružajući socijalnu zaštitu obiteljima, uključujući i novčane transfere kako bi se izbjegla izgubljena generacija.

UNICEF navodi i niz alarmantnih podataka. Iako je pandemija najviše pogodila starije osobe, djeca i adolescenti mlađi od 20 godina predstavljaju 13 posto od 71 milijun slučajeva koronavirusa identificiranih u 107 zemalja koji pružaju podatke prema dobi.

U zemljama u razvoju projekcije pokazuju porast siromaštva djece za 15 posto. Šest do sedam milijuna djece više moglo bi patiti od pothranjenosti, što je porast od 14 posto, a što bi moglo rezultirati s više od 10.000 dodatnih smrtnih slučajeva mjesečno, uglavnom u subsaharskoj Africi i Južnoj Aziji.

Za 168 milijuna školaraca diljem svijeta škole su zatvorene gotovo godinu dana. Barem trećina onih čije su škole zatvorene nema pristup internetskom obrazovanju. Najmanje jedno od sedmero djece i adolescenata bilo je podvrgnuto mjerama zatvaranja veći dio prošle godine, naglašavajući tjeskobu, depresiju i izolaciju, prenosi Hina.

Koronavirus je također doveo do obustave kampanja cijepljenja protiv drugih bolesti, počevši od ospica, u 26 zemalja, što je dodatno povećalo prijetnje zdravlju neimuniziranih ljudi.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Pa zato vi postojite veliki humanitarci. UNICEF, UN i ostali dobročinitelji. Da Bog da vas ne bilo više, spašavajte djecu a okanite se gluposti. Ali niste vi tu da pomažete, naprotiv…”Dobročinitelji” daju milione za vakcine da bi nazad dobili još više miliona a djeca umiru od gladi, znači od GLADI u 21. stoljeću….strašno

  • Bingo. U sridu. Unicef i UN direktno rade na genocidu protiv ljudi i djece. I sad kao zabrinuti oni. Žale se što svi ne mogu biti cijepljeni protiv ospica. Nije” pandemija” ugrozila djecu nego ” mjere” uništavanje poslova, zabrana kretanja, zabrana druženja, smijanja, slušanja muzike…svega što nas čini ljudima, a pokušavaju uništiti. Zlotvori ogavni. Još nam se izruguju.

  • Nakon što ste napravili najveći udar na djecu, neviđenom kampanjom STRAHA iz svih oružja. Zabranili im školovanje, igru, socijalnu interakciju, kretanje… vi ste sada” zabrinuti” Majku vam zločinačku j…. niti jedno dijete nije ugroženo ovom’ bolešću’ ali opet kampanja ne bi li i njima uvalili eksperimentalnu vakcinu. BANDO. Odgovarat cete kad tad. I svi zločinci s vama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.