Unatoč snijegu spasili izgubljene pse sa Dinare

Da još uvijek ima dobrih ljudi koji brinu o životinjama govori činjenica kako su članovi DVD sv. Ana iz Lištana, pokraj Livna, spasili pse sa Dinare.

Zimskoj akciji odazvala su se četiri člana, Oliver, Darko, Gabriel i Željo koji su spasili dva psa unatoč snijegu, vožnji dužoj od sat vremena i pješačenju od preko tri sata. 

Zapovjednik DVD sv. Ana Lištani dobio je poziv u kojemu je čovjek tražio pomoć za nestalim psima na Dinari.

Prije tjedan dana vlasnik i dva psa su bili u lovu na planini, na granici Hrvatske i BiH. U jednom trenutku su psi otišli od vlasnika i od tada im se gubi svaki trag.

Već nekoliko dana vlasnik pokušava pronaći svoje pse. Stupio je u kontakt s mnogima, s ove i one strane granice, kako bi dobio bilo kakvu informaciju, no bezuspješno.

U međuvremenu se pojavila vijest da su dva psa viđena blizu stare, napuštene kućice na Dinari.

Vlasnik je odlučio sam poći s hrvatske strane granice ali zbog nevremena nije stigao daleko.

Nakon toga se javio zapovjedniku DVD sv. Ana Lištani, koji je odlučio pomoći i upustiti se u avanturu.

S njim su pošla još tri člana u punoj opremi, ponijeli su i hranu ako bi našli pse da ih mogu nahraniti.

Put je bio nemoguć, snijeg je bio velik, dečki su se probijali vozilom sat vremena i pješačili tri sata da bi došli do kućice. Ispostavilo se da ništa nije bilo uzalud i pronašli su pse u toj kućici, ističu iz DVD sv. Ana Lištani

Životinje su bile izgladnjele, promrzle i na rubu snage. Momci su ih nahranili, na rukama odnijeli do vozila i spustili do Lištana gdje ih je presretni vlasnik dočekao.

Dečki koji su sudjelovali u ovoj zimskoj akciji presretni su što su pronašli pse te ističu kako ih ovakve akcije uvijek osnaže i dadnu dodatan motiv da i dalje nastave pomagati drugima. 

Dečki, svaka čast!

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.