Umro ranjeni zlatar iz Međugorja

Miki Dedaj (51) iz Međugorja, otac šestero djece, koji je prošlog tjedna teško ranjen dok je pokušavao osujetiti pljačku nećakove zlatarnice Toni u Međugorju, podlegao je u SKB Mostar.

Dedaj je imao teške ozljede trbuha i jučer je oko 14.30 sati preminuo na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Primljen je s tri prostrijelne rane na trbuhu i žurno je operiran. Na žalost, nije izdržao.

Pljačka se dogodila 14. lipnja, kada su trojica razbojnika u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije zgrabili ‘šaku’ zlata i pobjegli. Oni su, oko 22.15 upali u zlatarnicu, svega dvije stotine metara od crkve u Međugorju. Jedan je u vlasnikova brata Kristijana, koji je inače s Kosova, uperio cijev automatske puške i udarcem u potiljak ga oborio na pod, dok je drugi s pištoljem u ruci bacio u stranu njegovu trudnu suprugu, pa grabio nakit s polica. I baš “usred posla” na pragu se stvorio snažni čovjek i povikao: Ostavite to! Radilo se o Kristijanovu stricu Mikiju Dedaju koji je tek dvadeset metara dalje držao drugu zlatarnicu, a kod koje je i stajao pri upadu pljačkaša. Vidio je da se nešto sumnjivo događa pa se uputio nećaku. No, čim je povikao, iz blizine ga je kratkim rafalom tri puta ustrijelio treći razbojnik, i to kroz staklo golfa za čijim upravljačem je sjedio i čuvao stražu.

Naime, radilo se o famoznim dum-dum hicima, koji su gotovo rastrgali Mikijevu jetru i crijeva. (VL)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.