Umro pripadnik ATJ Lučko nakon što se srušio na treningu

Pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko umro je u utorak, nakon što se dan prije srušio na kondicijskom treningu u sklopu prvog dana obuke, dok je drugi pripadnik ATJ-a, kojem je također pozlilo, i dalje hospitaliziran, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Antiteroristička jedinica Lučko, kao sastavnica Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije, započela je u ponedjeljak, 5. rujna s provedbom temeljne tjelesne pripreme za 29 svojih pripadnika u kompleksu baze ATJ-a, priopćeno je iz MUP-a.

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova. Prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika, istaknuo je MUP u priopćenju.

Kao posljednja etapa jučerašnjeg dana predviđen je trening kondicijskog trčanja.

Neposredno prije dovršetka treninga, nešto prije 15 sati, jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku ATJ.

MUP navode kako im je prvu medicinsku pomoć pružio medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani.

Iz bolnice je u ranim jutarnjim satima stigla vijest da je jedan pripadnik ATJ umro, dok je drugi stabilno.

Tijelo umrlog pripadnika ATJ-a prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti stradavanja, naglašavaju iz MUP-a.

Pripadnici ATJ-a Lučko podvrgnuti su najdetaljnijem pregledu koji prolaze i pripadnici specijalnih i interventnih postrojba, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu, dodaju iz MUP-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Igor Kralj/Pixsell/Facebook)