Umirovljenica u Samoboru naletjela na majku s dvoje djece, jedno preminulo

Na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava, kod kućnog broja 15, 73-godišnja Štefanija Lindić iz samoborskoga naselja Vrhovčak naletjela je u subotu oko 18 sati na svoju sumještanku, majku s dvojicom sinova. Vozila je srebrni Smart i, kako se doznaje, uopće nije kočila, nego ih je pokupila brzinom od oko 40 kilometara na sat i zaustavila se više od deset metar nakon prijelaza.

“Čula sam jauk i krik majke: ‘Matej, Matej, Matej!’ i istrčala iz lokala. Pretrnula sam jer se i moj unuk zove Matej. Tu za jednim stolom sjedilo je jedno društvo i među njima je bilo četiri-pet liječnika pedijatara koji su bili u Taboru na duhovnoj obnovi. Istrčali su i jedna liječnica je rekla: ‘Nije dobro, nije dobro!’ Dječak je ležao majci na rukama. Strašno, bilo je puno krvi. Mislim da je imao tri godine, a drugom dječaku nije bilo ništa, ali se sav tresao, bio je u šoku kao i majka”, kazala je za Jutarnji.hr Đurđica Jandrić, koja radi u samoborskoj kavani Livadi nedaleko od mjesta nesreće.

Istrčala je iz lokala i zaustavljala vozila da ne nalete na dječačića koji je još bio živ i ležao je na kolniku. Hitna pomoć i policija došli su, prema njezinoj procjeni, za oko pet minuta, a nesreća se, kaže, dogodila u 18.15 sati, dok je policija izvijestila da je bila oko 18 sati, a dojava samoborskoj policijskoj postaji došla je u 18.03. I Đurđica Jandrić, kao i drugi ugostitelji u obližnjim lokalima, bili su u šoku. Što je još gore, ona i poznaje vozačicu koja je naletjela na majku s djecom.

“Đurđa, ja sam to napravila, ništa nisam vidjela”, rekla je čim je ušla u pratnji policajke u lokal. Pozlilo joj je, povraćala je, a u pratnji policajke otišla je u toalet u Livadiću kako bi se oprala. Htjeli su joj skuhati čaj, ali policija to nije dopustila. Vozačicu su u 21.22 posjeli u policijsku službenu Škodu i odvezli je u Policijsku postaju Samobor. U međuvremenu na mjesto nesreće došli su i suprug vozačice u pratnji još jednoga člana obitelji i raspitivali se o daljnjem tijeku postupka.

Dječak je, kako se doznaje, preminuo u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici. Nakon nesreće policija je ogradila Smart i počela očevid kojim je rukovodila Martina Jakšić, dežurna općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Policajci koji su obavljali očevid podvlačili su se sinoć pod Smart tražeći tragove nesreće, a 73-godišnja vozačica nije bila pod utjecajem alkohola.

Samoborski glavni trg inače je dobro osvijetljen, a vozačica je dolazila iz Livadićeva ulice i nesreća se dogodila na ulazu na Trg kralja Tomislava iz smjera Livadićeve prema Perkovčevoj ulici, praktički na glavnoj gradskoj prometnici.

“Bilo je strašno, ne mogu uopće govoriti jer imam djecu te dobi”, rekla je konobarica u obližnjem kafiću koja nije vidjela nesreću, ali su i ona kao i osoblje iz ostalih lokala istrčali na trg nakon što su čuli što se dogodilo.

Policijski očevid trajao je do približno 22 sata, kada je srebrni Smart vozilom vučne službe odvezen s mjesta nesreće. Ozljede su bile preteške i dječak je preminuo. Policija službeno nije priopćila dob dječaka jer je još bio u tijeku očevid, ali, prema pričama očevidaca, preminuli dječak imao je tri godine, a stariji je školske dobi.

Majka nije bila ozlijeđena. Kako doznaje Jutarnji.hr, ona je dolazila sa šetnice iz smjera hotela Lavica i prelazila je kolnik prema kavani Livadić, a vozačica koja, inače živi na Vrhovčaku, praktički iznad gradskog trga, dolazila je Livadićevom ulicom. Vozačica je umirovljenica, a prije 20-ak godina i ona je imala obiteljsku tragediju jer joj je sin poginuo prilikom skoka padobranom.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.