Umalo poginula na snimanju filma, a nisu joj platili ni račune

Kaskaderka koja je izgubila ruku na setu Resident Evila sad tuži producente zbog kršenja ugovora.

Olivia Jackson skoro je poginula 2015. godine nakon što je sudjelovala u sceni potjere na motoru tijekom snimanja filma Resident Evil: Konačno poglavlje (koji je zaradio više od 310 milijuna dolara) u Južnoafričkoj Republici. Danas 36-godišnja kaskaderka iz Amershama sudarila se s metalnim nosačem kamere, a tijekom snimanja scene nije nosila zaštitnu odjeću koju je trebala nositi, prenosi Index.hr.

Jackson sad tuži producente Paula Andersona i Jeremyja Boltona, za koje tvrdi da su je “napustili” dok je bila u komi nakon obećanja plaćanja liječničkih računa. Kako prenosi MailOnline, Anderson i Bolton ponudili su joj plaćanje liječenja, no to je bilo pod uvjetom da potpišu ugovor o povjerljivosti podataka.

Jackson tvrdi da je zbog toga bila prisiljena osloniti se na “strašno neadekvatno” osiguranje koje joj je dano, a koje je pokrilo samo 33.000 dolara zdravstvenih računa. Tvrdi i da je dobila samo 990 dolara naknade izgubljene zarade.


Odvjetnik Julian Chamberlayne, koji zastupa Oliviju rekao je za MailOnline kako raspoloživih 33 tisuće dolara ne pokriva troškove ni jedne od mnogih velikih operacije koje su Oliviji potrebne.

Moglo bi joj trebati 10 ili više kirurških zahvata. Tu se ne uzimaju u obzir nikakva prostetika, pomagala i terapije koje gospođi Jackson trebaju, a koje bi mogle koštati desetke do stotina tisuća dolara, kaže.

Tužba detaljno opisuje stravične ozljede koje je Jackson pretrpjela nakon nesreće u kojoj je zadobila frakturu lubanje, probijeno joj je plućno krilo, a ruka joj je potpuno smrskana. Doživjela je i višestruke prijelome kralježnice, rebra, potkoljenice, nadlaktice i podlaktice, palac joj je oduzet, ruka joj je bila paralizirana, mozak joj je krvario i natekao…

U tužbi se navodi da je Jackson dobila “opasnu i tehnički složenu scenu s motociklom u nepovoljnim uvjetima”.

Hrabra kaskaderka nadahnula je mnoge svojim pozitivnim stavom nakon ozljeda, a svoj oporavak dijeli s fanovima putem Instagrama. Prati je gotovo 50 tisuća ljudi.

Stalna bol je neobjašnjiva. Ne mogu se zapravo sjetiti kakav je osjećaj biti u normalnom tijelu bez boli, napisala je u jednoj od svojih objava.

Tako je primamljivo mrziti ljude koji su mi to učinili. Pokušavam iskoristiti tu energiju kako bih se usredotočila na to da budem bolja i ostanem pozitivna.

Okrivljenici se tek trebaju oglasiti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.