Ukrasite vrt sa biljkama koje će podnijeti najjače sunce i najveće vrućine

Ako imate puno sunca u vrtu ili na balkonu, vašem cvijeću, posebno uz vrućine od 35°C nije lako. No, neke vrste biljaka voli puno sunca, što znači šest ili više sati izravne sunčeve svjetlosti dnevno.

Navedene cvjetne ljepotice neće samo preživjeti nego i izgledati zapanjujuće tijekom cijele ljetne sezone.

Ako planirate i jednogodišnje biljke i trajnice, imat ćete najbolje iz oba svijeta: jednogodišnje biljke nude brzu raskoš cvata tijekom cijele sezone, dok trajnice pružaju pouzdanu boju iz godine u godinu.

Ovim biljkama otpornim na toplinu možete zasaditi gredice ili prazna mjesta uz prolaz u vrtu ili napuniti tegle na terasi. Također će privući oprašivače kao što su pčele i leptiri.

Ove biljke vole sunce i vole vrućinu i kraljice su preživljavanja, ali to ne znači da ih možete potpuno zanemariti. I dalje ih je potrebno povremeno zalijevati tijekom sušnih razdoblja.

Razmislite o dodavanju ovih izdržljivih jednogodišnjih biljaka i trajnica u svoj ljetni vrt.

Angelonija

Svijetli klasovi ružičastih, ljubičastih ili bijelih cvjetova traju cijelu ljetnu sezonu. Angelonia se također naziva ljetni zmaj. Zasadite ih u vrt ili posude i oduševit ćete se.

Neven

Ove izdržljive jednogodišnje biljke vjerojatno su bile omiljene vašim bakama. Neveni su super žilavi pa će podnijeti veliku vrućinu i cvjetati sve do jakog mraza. Dolaze u svijetlo narančastim, žutim, krem i šarenim vrstama.

Kuglasti šćir

Vrućina, vlaga, suša… ovaj čvrsti cvijet podnosi sve. Okrugli cvjetovi kuglastog šćira nude zanimljiv kontrast s drugim biljkama, a savršeni su i kao biljke za rubove uz šetnicu.

Begonija

Begonije dolaze u nizu boja i veličina; neke toleriraju puno sunca, dok druge preferiraju uglavnom sjenu. Ove jednogodišnje biljke će podnijeti toplinu, ali moraju biti jake i zdrave pa ih zalijevajte, osobito u najtoplijem dijelu ljeta. Jednako dobro djeluju u loncima ili na gredice.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.