Ukrali im kuću! Pronašli je 1500 kilometara dalje

Ukradena malena kuća na kotačima otkrivena je u Australiji 1500 kilometara dalje zahvaljujući kampanji na Facebooku, objavio je vla

Prototip malene kuće na kotačima širine 2,4 metara i duljine 4,7 metara lopov je ukrao i odvezao 1500 kilometara preko dvije savezna države prije nego što je pronađena, kazao je vlasnik u četvrtak, prenosi Večernji List. Kućicu je dizajnirao Smart Deck, estonska drvoprerađivačka tvrtka iz Canberre u vlasništvu Petera i Julije Fray. Ukradena je u nedjelju dok je bila parkirana ispred njihova poslovnog prostora.

Krađa je policiji prijavljena u ponedjeljak a Julie je na Facebook postavila fotografiju kućice tražeći pomoć u njezinu pronalasku.

Nismo mislili da ćemo ju ikad više vidjeti no tada su počele pristizati informacije od ljudi koji su vjerovali da su ju vidjeli. Prva je informacija pristigla iz 1300 kilometara udaljenog Brisbanea“.

Pronađena je nakon što su dobili informaciju da je netko kućicu dopremio u skladište u Harvey Bayu u Queenslandu. Frayevi su obavijestili policiju koja je uhitila lopova, 24-godišnjaka iz Canberre.

Kuća je vrijedna 20.000 australskih dolara i teži nešto manje od dvije tone.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: