Ukinuta presuda: Sunitu čeka novo suđenje za ubojstvo Nine Ivankovića, ništa ni od braka – Jabuka.tv

Ukinuta presuda: Sunitu čeka novo suđenje za ubojstvo Nine Ivankovića, ništa ni od braka

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (22) nepravomoćno osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55).

Predmet je vraćen Županijskom sudu na ponovni postupak, a doneseno je i rješenje o produženju pritvora za Hindić, doznaje Avaz.

Tako je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije koja je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Hindić se, zapravo, prema optužnici teretila da je Ivankovića usmrtila s predumišljajem iz pištolja CZ 7, 65, dok je u presudi izneseno da je ubojstvo počinjeno iz nehata.

Odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa Hindić kratko je za Avaz kazala da je dobila rješenje o produženju pritvora, ali ne i odluku Vrhovnog suda FBiH te nije mogla iznositi detalje.

Hindić je podsjetimo 20. siječnja, kada se na Vrhovnom sudu FBiH razmatrala žalba Tužiteljstva HNŽ kazala da nije imala namjeru ubiti Ivankovića.

Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana on me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U ožujku sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim, rekla je ona tada.

Hindić, poznata kao “fatalna Sunita” je ubila Ivankovića 4. listopada 2019. godine u motelu “Villa Ivanković” u mjestu Buna kod Mostara.

Podsjetimo, prošlog mjeseca je prema Županijskom sudu Mostar uputila zahtjev kojim je tražila dozvolu za vjenčanje sa njenim, kako je navela, izvanbračnim mužem, Feridom Suljovićem Ćićom.

Iz Suda su Hindić uputili na Upravu KPZ-a, no, kako je u međuvremenu Suljović iz mostarskog prebačen u zenički zatvor dodatni zahtjev za sklapanje braka je izostao.

(www.jabuka.tv)