Ukinuta Agencija za državnu službu ŽZH-a

Županija Zapadnohercegovačka više nema svoju Agenciju za državnu službu. Naime, zbog racionalizacije troškova, Vlada ŽZH-a je na svojoj posljednjoj sjednici održanoj ovaj tjedan u Širokom Brijegu donijela uredbu o prestanku rada Agencije za državnu službu ŽZH-a. Na ovaj način u županijskom proračunu godišnje će se napraviti ušteda od gotovo 100.000 KM s obzirom da se toliko izdvajalo za rad spomenute agencije.

Prema informacijama iznesenim na sjednici, za plaće zaposlenih u Agenciji za državnu službu ŽZH-a u proračunu za 2015. izdvojeno je čak 96.600 KM, dok se za rad Povjerenstva za državnu službu godišnje izdvaja oko 20.000 KM.

Treba naglasit kako se ukidanjem ove Agencije za one koji trebaju polagati stručni ispit ništa bitno ne mijenja s obzirom da pripremu za polaganje i polaganje ispita već odavno vodi Povjerenstvo za državnu službu ove županije.

U spomenutoj uredbi nadalje se navodi kako će Vlada ŽZH-a kao osnivač preuzeti pokretnine i financijska sredstva za rad Agencije, te se na nju prenose prava i obveze ove agencije. Također, o načinu raspolaganja službenim prostorijama, opremom, inventarom i ostalom imovinom Agencije odlučit će Vlada ŽZH-a.

“Sve službene akte, spise, pečate i ostalu dokumentaciju u vezi s obavljanjem poslova Agencije, na temelju Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u ŽZH-u, Agencija je dužna predati Vladi sukladno važećim propisima”, stoji u usvojenoj uredbi.

Na sjednici kojom je predsjedao dopredsjednik Vlade ŽZH-a i ministar financija Toni Kraljević utvrđen je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim pristojbama, te je upućen u daljnju proceduru Skupštine ŽZH-a. Vlada je usvojila i izvješće o izvršenju proračuna ŽZH-a za drugo tromjesečje 2015. godine.

Uz navedeno, Vlada ŽZH-a je donijela sljedeće odluke: odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada (Širića brig, Posušje); odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada (Kočerin, Široki Brijeg); odluku o odobravanju sredstava predviđenih konačnom listom programa za dodjelu sredstava nakon provedenog javnog poziva za projekte – programe kulture za 2015. ; odluku o odobravanju sredstava predviđenih konačnom listom programa za dodjelu sredstava nakon provedenog javnog poziva za programe iz športa za 2015. ; odluku o utrošku sredstava “Tekući prijenosi za zaštitu okoliša” utvrđenih proračunom ŽZH-a za 2015. te odluku o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja ŽZH-a na dan 31. prosinca 2015. godine.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Ukinuli Agenciju, OK, što je sa djelatnicima? Ako su ostali djelatnici, a kao partijski uhljebi jesu, o kakvim uštedama se radi?

 • Moglo bi se ipak ne odbaciti čitavu ideju ove Agencije. U Švicarskoj ovakvi mali kantoni veličine naše županije imaju GLASNIK u kojem su na NOVINARSKI NAČIN objavljeni svi oglasi i propisi vezani za županiju ili važniji iz države, ali i komercijalni oglasi pa je to lakše financirati.

 • To znaci zemljiste u vlasnistvu sumarije je podjeljeno ,nema podrebe za agenciju sve podjelili ko je dobio sada ce biti vlasnik .
  Smilje se sadi vlasnici drzavno pretvorili u svoje?

 • Sto ne ukinu zupanije? pogledajte koliko su uhljeba natrpali. Savjetnica ministrice PRAVOSUDJA je njena kuma, UCITELJICA VJERONAUKA Sanijela Matkovic! Pa gdje jos na svitu ima takvo sto???”O ostalih 100 njak uhljeba da i ne govorim.

 • Ne isplati se kupovati ,nikad ne znas sta si kupijo. Najbolje da te postave i onda da ti oni kupe sta ti fali. Neka te namontiraju bas ono po potrebi.

 • Fali savjetnika sa srednjom skolom! Kupili diplome fakulteta,a zaboravili da nisu isli u srednju. Sad moraju navrat nanos priko veze kupiti i srednju .

  • Da sam znao da je ovako lako završit fakultet završio bi i srednju, izjavio je student privatnog fakulteta. To nam je mjerilo i njime mjerimo, nažalost.

 • Katastrofa od ovih komentara ako su istiniti,samo vjerujem da ce jednog dana svi s kupljenim diplomama otici podvita repa,kako ih nije sram.

 • Ma sve to treba ukinuti, gledam gospođe iz županije, malo na poslu, malo kući, malo po prodavaonicama i primaju plaću, boli ih racq. To nam samo kaže da ih većina prima plaću i ne rade ništa jer zapravo nemaju šta raditi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.