Ukinut pritvor bivšem vojnom policajcu HVO-a

Sud BiH rješenjem od 28. ožujka ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane uz prihvaćanje ponuđenoga jamstva od 100.000 KM bivšem pripadniku vojne policije HVO-a Alminku Islamoviću, optuženom za sudjelovanje u nezakonitom zatvaranju, ubijanju te tjelesnom i psihičkom zlostavljanju civila srpske nacionalnosti na području Broda u BiH od ožujka do listopada 1992. godine.

Iz Suda je priopćeno kako će, prema rješenju donesenom 28. ožujka, optuženi biti pušten na slobodu nakon ispunjenja uvjeta, a mjere zabrane obuhvaćaju i zabranu putovanja. Islamović (57) je rođen u Slavonskom Brodu i hrvatski je državljanin, a u pritvoru se nalazio od 27. listopada prošle godine.

Prema navodima optužnice, Islamović je sudjelovao u protuzakonitom zatvaranju srpskih civila, njihovom ubijanju, fizičkom i psihičkom zlostavljanju, pljačkanju i paljenju imovine srpskoga stanovništva te paljenju i uništavanju kulturnih, povijesnih i religijskih spomenika na području općine Bosanski Brod, prenosi Vecernji.hr.

U optužnici stoji da su žrtve zločina što su ih počinili on i ostali pripadnici HVO-a zlostavljane i premlaćivane u podrumu policijske postaje u Bosanskom Brodu i drugim objektima u kojima su nezakonito bili zatočeni srpski civili. Islamović je uhićen 25. listopada prošle godine na graničnom prijelazu Bijača kod Ljubuškoga.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.