Ukinuli invalidnine za pet osoba iz ŽZH od 133 pregledanih

Invalid znak

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata napravilo je informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite od 1. travnja do 30. lipnja 2016. godine.

Navodi se kako je od početka primjene Zakona o reviziji do 30. lipnja postupak kontrole okončan u 103.469 predmeta korisnika nekog od prava koji podliježu reviziji.

Revizorski timovi, njih sedam, u drugom tromjesečju 2016. postupak kontrole okončali u 4.523 predmeta, navodi se u informaciji u čijem je posjedu Večernji list.

Od toga broja, 133 predmeta odnose se na osobne invalidnine od kojih je pet osoba izvedeno iz prava i svi su iz Županije Zapadnohercegovačke.

Timovi su pregledali i 188 predmeta obiteljskih invalidnina i 4.083 predmeta povoljnih mirovina. U 119 predmeta korisnika prava na mjesečni novčani dodatak postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje uvjerenja na obrascu FMB 1, piše Večernji list.

Izvršene su i 84 promjene naloga i osobe koje su ranije izvedene iz prava ponovno su vraćene.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Kontrolu i reviziju nam rade ljudi,osobe,njihova djeca, protiv kojih smo ratovali i bili ranjavani. Pa to nema niti u ,,tunguziji,,.Što nam rade naši političari bože moj.Bošnjaci nam prebrojavaju krvna zrnca,šorvanje po vojnoj dokumentaciji a čitavo HVO-ne optužili za zločinački poduhvat. Komponentu HVO-ne,naš vojni arhiv, pod hitno odvojiti od Armije BiH-ne i sprovesti temeljitu i ispravnu reviziju,kontrolu svih korisnika,prava HVO-ne ali sa hrvatskim liječnicima,pravnicima i revizorskim timovima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.