Ukidaju se indeksi na Sveučilištu u Mostaru – Jabuka.tv

Ukidaju se indeksi na Sveučilištu u Mostaru

Na inicijativu Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru od iduće akademske 2021./2022. godine ukida se indeks kao javna isprava te će studenti imati studentsku iskaznicu koja će uključivati eIndeks uz ostale digitalne usluge.

Zaključak je to sastanka voditelja Centra za informacijske tehnologije doc. dr. Tomislava Volarića i vodstva Studentskoga zbora, v.d. predsjednice Marije Barun i Laure Bogdan.

Sveučilište u Mostaru gradi e-Sveučilište, razdoblje koje počinje upravo uvođenjem studentske iskaznice, a čime će se smanjiti troškovi prvenstveno studentima budući da će iskaznice biti besplatne.

Centar za informacijske tehnologije će kroz godinu dana razraditi faze projekta uvođenja studentske iskaznice, a sigurnost podataka studenata će biti na prvom mjestu.

Studentska iskaznica je isprava kojom se dokazuje status studenta te će se omogućiti brži i jednostavniji rad studentskih referada, manje redove i čekanja, mogućnost korištenja na drugim lokacijama te mnogo praktičnija za nošenje u odnosu na indeks.

Klasični indeks već je stvar prošlosti na većini europskih sveučilišta, a gradeći moderno i europsko sveučilište ovo je jedan od koraka ka tome. Sveučilište u Mostaru bit će prvo sveučilište u regiji koje će uvesti ovakav oblik identifikacije studenata, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Od iduće akademske godine ukidaju se indeksi na Sveučilištu u Mostaru!Na inicijativu Studentskoga zbora Sveučilišta u…

Posted by Studentski Zbor Sveučilišta u Mostaru on Tuesday, 13 October 2020

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Pa šta i ja sam učijo
  Ps nisam ništa naučijo
  Al ima hdz i ako bidnete glasali za njega naću vam nu posa
  Samo dodji i sidi nek te selo vidi…
  Nu nemoj nidje ići glasaj za nas i para će te stići
  Nu bolan nu
  Jeso vidija pr. Mjesne zajednice
  I vidi face .
  Nu bolan nu
  Ostani tu….

 • Sada ukinuti placanje studiranja da nepljačkate i neiseljavate Hrvacki narod jer jedva prizivljava izuzev tajkuna ratni profitera

 • To je odlicno!
  Potpisujem.
  Ne moram hvatati profesore za potpis a mnogi profesori na SUM vrlo kvalitetno i stručno predavanja i ispite već i prije svega “e” odrade putem e-opcija.
  Vidimo se, diskutiramo, studiramo.
  I tako, uz sve što ionako gledamo na E-kranima, tko doista želi steći znanje, može.
  Na RTL, NOVa i sl. dobiti ga neće, a koja vam opcija te gluposti servira i koliko nas to košta, to se nitko ne pita…

 • Promašaj desetljeća, zapitajte se zašto je djeci i srednjoškolcima francuska znanstvena zajednica iz škola isključila laptope, mobitele, i ostala elektronska pomagala i vratila se klasičnom načinu učenja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.