Ujedinile se pošte: Od listopada brza pošta na razini BiH

Pošiljka paket

Od 1. listopada 2016. godine svi gradovi u BiH bit će povezani brzim prijenosom paketa i dokumenata u roku od 24 sata. Naime, BH pošta, Srpske pošte i Hrvatska pošta Mostar pokreću novi zajednički projekt ”Brze pošte na razini BiH”.

Svaka pošiljka, poštanska i brzojavna uputnica i paket, računa se kao brza pošta. Da bi odgovorili potrebama tržišta i uspjeli parirati konkurenciji pošte u BiH ”uzele su stvar u svoje ruke”.

Tri pošte u BiH dogovorile su se da zajedno odgovore novim potrebama i uvjetima suvremenog tržišta. To će značiti da svaki korisnik u gradu u roku od 24 sata dobija brzu poštu, u ruralnim sredinama 48 sati.

”Za korisnike to znači da će moći iz bilo kojeg grada u BiH u bilo koji grad u BiH, bez obzira u kojoj se županiji ili entitetu radi poslati neki dokument ili paket i da može od tri pošte očekivati da ispune rokove”, rekao je direktor Hrvatske pošte Mostar, piše Manager.ba.

Trenutno ne postoji ovakva usluga na tržištu BiH u smislu da je toliki broj ljudi angažiran na njenoj realizaciji. Problem podijeljenosti područja ograničavao je razvoj ove usluge. Međutim, ukoliko želimo imati uspješnu uslugu, osnovni preduvjet za to je pokrivenost cijelog područja BiH, što ćemo i dobiti sa uvođenjem ove usluge, kažu iz BH pošte.

S obzirom na to da su međuoperaterski dogovori u završnoj fazi na radost nas i svih korisnika ova usluga će ubrzo zaživjeti na kompletnom području BiH po najpristupačnijim cijenama, rekla je Željka Koljančić glasnogovornica Pošte Srpske, piše Manager.ba.

A ideja je krenula jer se konkurencija pojačala. Privatne kurirske službe već su uzele primat, navodi direktor Hrvatske pošte iz Mostara. Tri pošte imaju 5.250 zaposlenih. Trenutno je ova usluga u eksperimentalnoj fazi što znači da se ona za sada realizira samo za određene pravne subjekte u svrhu testiranja.

Očekivanja su da će građani imati kvalitetnu uslugu, ali i prihvatljive cijene, tvrde predstavnici tri bosanskohercegovačke pošte.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: