Uhitili ga nakon što je roštiljao s prijateljima za vrijeme epidemije

Muškarac inicijala M.R. iz Mrkonjić Grada uhićen je jučer, jer je okupio veći broj građana radi zajedničkog druženja i roštiljanja, što je suprotno zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije koronavirusa.

Nakon što su policajci okupljene osobe, u mjestu Gerzovo, kod Mrkonjić Grada, upozorili da se raziđu, jer su zbog trenutne epidemiološke situacije sva javna okupljanja u RS zabranjena, osumnjičeni M.R. je uhićen, budući da je negodovao na upozorenje i odbio postupiti po naredbi policijskih službenika.

Tereti se da je počinilo kazneno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Policijski službenici će, kako je priopćeno, i u narednom razdoblju upozoravati građane, ukoliko primjete ovakva okupljanja, i grupna druženja građana u parkovima, na izletišitima i drugim javnim površinama.

Apeliraju na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi.

(Fena)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.