Uhićeno 18 osoba, među privedenima i policajci – Jabuka.tv

Uhićeno 18 osoba, među privedenima i policajci

Pripadnici MUP-a Županije Sarajevo (KS) i MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) su, na temelju naloga Tužiteljstva ŽS-a, uhitili 18 osoba na području Sarajeva i Konjica, osumnjičenih za kaznena djela: udruživanje radi činjenja kaznenih djela, zloupotrebu položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave, šumska krađa i nedozvoljena trgovina.

”Osumnjičeni su od 2013. do 2017. godine organizirali i vršili nezakonitu sječu državne i privatne šume na području ŽS-a i HNŽ-a. Nakon nezakonite sječe šume, vršeno je izvlačenje i nezakonita preprodaja drveta u enormnim količinama”, kazala je Feni glasnogovornica Tužiteljstva ŽS-a Azra Bavčić.

Dodala je da su među uhićenima i dva policijska službenika, koji se sumnjiče da su omogućavali nesmetan transport nezakonito posječenoga drveta.

Radi se o akciji kojoj je prethodila višemjesečna istraga Tužiteljstva ŽS-a, a u sklopu koje su po nalogu ovog tužiteljstva izvršeni pretresi na više lokacija.

”Nakon kriminalističke obrade u MUP-u ŽS, osumnjičeni će biti predani u nadležnost Tužiteljstva ŽS-a i nakon što ih ispita postupajući tužitelj, bit će odlučeno o daljnjim mjerama prema osumnjičenima”, kazala je Bavčić za Fenu.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.