Uhićenje Lijanovića spriječilo da pobjedi na izborima

Narodna stranka Radom za boljitak oglasila se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je uhićenje čelnika Narodne stranke Radom za boljitak uoči jesenskih izbora bio nelegalno te je za cilj imalo sprječavanje pobjede te stranke na spomenutim izborima.

Ustavni Sud BiH utvrdio je da pritvor predsjednika Izbornog stožera Narodne stranke Radom za boljitak Jerke Ivankovica Lijanovića i drugih Boljitkovih dužnosnika, samo dva dana prije početka službene predizborne kampanje za Opće izbore 2014., nije bio osnovan i ustavan, navodi se u priopćenju.

Obrazloženje Ustavnog suda navodi “da Ustavni sud zapaža da je u obrazloženju pritvorskog razloga koji se odnosi na bijeg obrazloženo paušalno i općenito, bez bilo kakve konkretizacije razloga u odnosu na osumnjičene”, što je još jedan dokaz da se radilo o očitom političkom uhićenju čelnika jedne političke stranke, što je bilo očito i cijeloj javnosti prije pet mjeseca, a što se potvrdilo i jučerašnjom odlukom Suda BiH, navodi se dalje u priopćenju.

Uhićenje je za cilj imalo sprječavanje pobjede Boljitka na Općim izborima, tvrde iz Boljitka, i sprječavanje provođenja stranačkog “Programa za 10” kojim bi se, kako se navodi, ukinuli kantoni, ojačala lokalna samouprava, ukinuli doprinosi na plaće u proizvodnom sektoru, osigurala proizvodnja dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva, maksimalno iskoristili domaći potencijali za proizvodnju energije, osigurao završetak izgradnje prometne infrastrukture, itd.

Jučerašnja odluka Suda BiH samo je prvi korak ka istini i osvjetljenju cilja privođenja Boljitkovih dužnosnika dva dana uoči službene predizborne kampanje i to će nam biti samo još jedan od motiva da se nastavimo boriti protiv onih koji ne žele boljitak svojoj zemlji. Dalje ćemo nastaviti svoju bespoštednu trinaestogodišnju borbu za građane BiH. Mi se nećemo prestati boriti za zaštitu domaće proizvodnje od nelojalne konkurencije i uvoznih lobija, za veće poticaje poljoprivrednicima, za sprječavanje odlaska mladih iz BiH u neke druge zemlje i za BiH u Europskoj uniji, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)16 komentara

    • Odmah laže. Ustavni sud BiH samo je proglasio neustavnim jedan dio razloga za pritvor dok ostali ostaje na snazi. Znači pritvor bi tako i tako bio. Iz boljitka je samo on i onaj srbin iz mostara bili u pritvoru. Zar su oni cijeli boljitak. Što vam je Mladen Lijanović ? Lutak.
      Jadna je ta država u kojoj će te vi napraviti boljitak U tome ste vjerodostojni koliko i Šešelj da će stvoriti veliku Srbiju.

  • Gledajući realno njegova stranka bi polučila puno bolji rezultat sa njegovim talentom mešetarenja, a i mnogi glasači ne bi bili izvrgnuti ruglu glasujući za njih i takvi rezultati bi bili proglašeni pobjedom. Ne brine nas živina Lijanovića već moć koju netko posjeduje da te skloni u pržun 30-ak dana, bez valjanih dokaza da te se i procesuira, ili nastaje diel ucjena na temelju kojih se “gospoda” pušta.

  • Koja laž ove kriminalne družbe. Ustavni sud je proglasio neustavnim samo jedan dio razloga zbog čega je određen pritvor, dok je razlog utjecaj na svjedoke i dalje ostao na snazi pa bi opet bili u pritvoru. Jadna bi bila država u kojoj bi se vi pitali i donosili boljitak. U svojim izjavama djelujete više smiješno nego Šešelj kad tvrdi da će stvoriti veliku Srbiju.

  • Takvi lažova ,nigdje nema niti naroda kojem se to može taka laž prodat,pa to su bezbožnici koji
    su spremni na sve,bagra,zlo današnjeg trenutka,sve će proći ,samo će ostati u povijesti upamćeni kao šljam,lopovi,bezbožnici kurvari ,Jozan i Bahilj-Baja,..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.