Uhićen zagrebački svodnik: Imao je osam prostitutki, policija objavila detalje

Policija je u Zagrebu uhitila svodnika koji je imao osam prostitutki.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji i koordinaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, PNUSKOK-a i Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela prostitucije na štetu više ženskih osoba (23, 27, 30, 43, 23, 24, 33 i 33).

Policija je kriminalističkim istraživanjem ustanovila da je 35-godišnji muškarac, s namjerom stjecanja pripadne imovinske ili druge koristi, tijekom travnja i početkom svibnja 2019. godine mamio, vrbovao i poticao oštećene ženske osobe da radi stjecanja materijalne koristi pružaju spolne usluge uz novčanu naknadu.

S tim je ciljem i namjerom u medijima objavljivao i oglase u kojima je, pod krinkom obične, ručne ali i erotske masaže, tražio ženske osobe koje bi pružale navedene usluge. Potom je, u osobnom kontaktu sa zainteresiranim ženskim osobama, dogovarao uvjete pod kojima će pružati uslugu i način zarade.

U stanu u Zagrebu, na području Trešnjevke, koji je prethodno unajmio upravo za potrebe pružanja spolnih usluga, oštećene osobe su telefonski stupale u kontakt sa zainteresiranim muškarcima te se predstavljale lažnim imenima i s njima dogovarale vrijeme, vrstu i cijenu usluge koju su uvijek pružale u tom iznajmljenom stanu, piše Index.hr.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

(www.jabuka.tv)