Uhićen Širokobriježanin koji je provalio u kioske u Ljubuškom

PU Ljubuški rasvijetlila je dva kaznena djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH, koja su izvršena na štetu poduzeća Tobaco press d.o.o. Mostar.

U noći s 25. na 26. ožujak nepoznati počinitelj provalio je u kiosk, vlasništvo navedenog poduzeća, koji se nalazi u Ulici Josipa bana Jelačića u Ljubuškom, i iz istoga otuđio neutvrđenu količinu cigareta raznih marki i druge artikle.

U noći s 29. na 30. ožujak nepoznati počinitelj provalio je u kiosk, vlasništvo navedenog poduzeća, koji se nalazi u Vitini, te je također iz istoga otuđio neutvrđenu količinu cigareta raznih marki i druge artikle.
Operativnim radom istražitelji PU Ljubuški došli su do doznanja da je mogući počinitelj I. V. (31), s prebivalištem u mjestu Privalj, Grad Široki Brijeg.

I. V. (31) u utorak je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški, a temeljem sudske naredbe policijski službenici u srijedu su izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i motornog vozila koje koristi I. V. (31), te je tom prilikom pronađeno, i uz izdanu potvrdu oduzeto, više predmeta za koje se osnovano sumnja da potječu iz navedenih kaznenih djela, ili ih se dovodi u vezu s izvršenjem istih.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. V. (31), priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)