Uhićen poznati biznismen i vlasnik više firmi

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač u petak je novinarima u Banja Luci rekao da je biznismen Mirko Čolović uhićen na Sokocu na osnovu naloga Tužiteljstva u Istočnom Sarajevu.

“Uprava kriminalističke policije zajedno s Centrom javne sigurnosti Istočno Sarajevo pretresla je više firmi u vlasništvu Čolovića. Pretres je vršen dva dana i izuzeta je određena dokumentacija”, naveo je Lukač.

On je rekao da je Tužiteljstvo tražilo privođenje i saslušanje još jedne osobe, koja je u svojstvu direktora, prenosi Srna.

“U međuvremenu, oni su tražili pomoć liječnika i nakon toga su zadržani u bolnici uz kontrolu i nadzor policijskih službenika”, rekao je Lukač i dodao da će o daljim koracima odlučiti Tužiteljstvo.

Inspektori Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske izvršili su pretrese prostorija ‘Mesne industrije Čolović’ na Sokocu, rekla je Srni načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS-a Mirna Miljanović.

Miljanović je navela da su pretresi izvršeni prema nalogu nadležnoga tužiteljstva, a u vezi sa kaznenim djelima iz oblasti gospodarskoga kriminala.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.