Uhićen lopov koji je bogatim Mostarcima krao iz vila

Službenici policijske uprave Mostar lišili su slobode 29-godišnjeg Marija Dadića iz Bugojna, koji je proteklih mjeseci provaljivao u kuće koje se nalaze u elitnim gradskim naseljima te načinio štetu od oko 300.000 maraka. Policija je dokazala da je Dadić izvršio 35 od ukupno 42 prijavljenih provalnih krađa tijekom 2012. godine, a koje su izvršene u Cimu, Ilićima, Orlacu, Ulici bleiburških žrtava, Dubrovačkoj i Ulici kneza Višeslava. Nakon što je uhićen, ovaj je sve i priznao.

Kako doznajemo, 29-godišnjak iz Bugojna je privremeno boravio u Mostaru gdje je krao uglavnom od bogatih Mostarki i Mostaraca, a poznato je i kako je već odležao pet godina u Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Inspektor PU Mostar Mario Pekić kazao je kako je Dadić u većini slučajeva u kuće provaljivao pod krinkom noći, dok su vlasnici spavali. Iz domova je otuđivao novac, zlatni nakit te tehničku opremu kao što su televizori, laptopi, mobiteli i sl.

Pekić je izdvojio slučaj provale i krađe iz kuće mostarske profesorice Gordane Radoš koja živi sama, a koja je nakon Dadićevog ”poslića” doživjela prave traume.
”Provala je izvršena tijekom noći, dok je profesorica Radoš spavala. Napravljena joj je materijalna šteta od oko pet tisuća maraka. Nakon toga joj se promijenio život. Od kuće je praktički napravila bunker – postavila je alarme, kamere i razne protuprovalne sprave”, kazao je Pekić.

Protiv Dadića je podignuta kaznena prijava za tešku krađu, te će biti proslijeđena Županijskom tužiteljstvu sa sjedištem u Mostaru. Osim njega, otkrivene su i osobe kojima je redovito prodavao ukradeni novac i robu. Prema riječima inspektora Pekića, veći dio otuđenih tehničkih naprava je pronađen te će biti vraćeni vlasnicima, dok je zlatni nakit uglavnom istopljen i preprodan.

(Pogled.ba | M. Vučina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.