Uhićen jedan od najopasnijih ubojica u BiH

Pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar u nedjelju su uhitili Adnana Šeraka, poznatog kriminalca iz Ilijaša za kojim je bila raspisana tjeralica zbog bijega iz zeničkoga zatvora.

Kako je za Avaz otkrio izvor blizak istrazi, Šerak je uhićen u kafiću “Trezor” na Marijin Dvoru. Prilikom uhićenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj. Nije pružao otpor, a kod njega prilikom pretresa nije pronađeno ništa sumnjivo.

On je odveden u prostorije PU Centar gdje će biti saslušan, a ujutro će najvjerojatnije biti vraćen u zenički zatvor.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Županijskoga suda u Sarajevu, a tome se oštro protivila uprava zatvora jer je važio za jako nediscipliniranoga zatvorenika koji je često izazivao incidente.

Kako se neslužbeno doznaje, Šerak je uhićen po dojavi građana.

Šerak se na izdržavanje kazne trebao vratiti 22. listopada. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva. Iza rešetaka se nalazi zbog mnoštva kaznenih djela među kojima je i ubojstvo zatvorenika Dženana Džake.

Prema informacijama s terena, kada su policajci upali u kafić, Šerak im je kazao da nema dokumenta i da se zove Alan. Dodao je da je na tjeralici njegov brat Adnan. Onda su mu policajci naredili da skine džemper, jer su znali da na lijevoj ruci ima tetovažu. Kada su vidjeli tetovažu, nije više bilo dileme, stavili su mu lisice na ruke i odveli ga u stanicu.

Pobjegao jedan od najopasnijih ubojica u BiH

(www.jabuka.tv)