Uhićen Dragan Šojić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u utorak Dragana Šojića, šefa Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

Šojić je uhićen po nalogu Tužiteljstva BiH, a zbog sumnje za zloupotrebu položaja.

Iz SIPA-e je priopćeno: Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (24.5.2022. godine) slobode lišili jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kaznena djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, “Pronevjera u službi”, “Prevara u službi” i “Posluga u službi” propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Prema neslužbenim informacijama, provjeravaju se navodi da je zloupotrebljavao svoju poziciju te lažirao službene putne naloge za privatna putovanja po BiH, ali i Srbiji gdje ima mjesto prebivališta.

Sumnja se da je zloupotrebom položaja oštetio proračun BiH za stotine tisuća maraka.

O Šojiću se pisalo i u siječnju ove godine kada je, kako je objavio Žurnal, sam sebe postavio na čelo komisije koja ima zadatak da tijekom godine, mimo Zakona o javnim nabavkama BiH, u Istočnom Sarajevu kupi dio zgrade za dva milijuna maraka od tvrtke “Građenje”, a za potrebe institucija BiH. Sve to verificirao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i kadar SNSD-a. Nakon ovog saznanja predmet je formirala SIPA.

(www.jabuka.tv)