Ugostitelji u FBiH protiv zabrane pušenja u svim zatvorenim objektima

Udruženja hotelijera i restoratera u BiH upozorilo je u četvrtak da bi potpuna zabrana pušenja u svim zatvorenim objektima bila pogubna za poslovanje tog sektora.

Predsjednik udruženja Amir Hadžić izjavio je na pres-konferenciji da je taj sektor posebno pogođen pandemijom koronavirusa i da je Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, koji bi uskoro trebao razmatrati Parlament Federacije BiH, previše rigidan.

Dodao je da bi ugostiteljskim objektima koji imaju do 60 m² trebalo omogućiti da se opredijele hoće li biti prostori za pušače ili nepušače.

Nadam se da parlamentarci neće usvojiti zakon u predloženom tekstu jer bi bio poguban za ugostiteljsku i turističku branšu, istakao je Hadžić.

Članica pokreta “Ma kuš na me” Aida Feraget rekla je da oni ne promoviraju pušenje već žele osigurati ista prava za sve građane, a pušači u BiH čine oko 40 posto odrasle populacije, prenosi Fena.

Naglasila je da se zalažu za kompromisno rješenje, ali nikako za potpunu zabranu pušenja u svim zatvorenim objektima.

U FBiH predložen zakon o potpunoj zabrani pušenja u restoranima i svim zatvorenim objektima

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • ovo treba staviti na volju ugostiteljima ne zakonodavcima. nek svatko za svoj kafić odluči smije li se u njemu pušiti ili ne. kome smeta nek ide u drugi kafić.

    malo je glupo da mi netko zapovijeda da u vlastitoj kući ne smijem pušiti.

  • pusire ljudi jos dok pluca rade da znaju plakati nebi se zaustavljali ta mjesavina u cigareti kad bi znali sta teglite u organizam tuga i holest prestatli bi davno ????

    • Kaze corona kad dodje kod pluca pusaca:;;Hajmo odavde..nemamo sta ovde radit…ovde je vec poso odradjen….. 😂😆🤣🤣

  • onda nemojte spajati sa Hrvatskom Bosnu. zatvorite se i smrdite. i pricajte bosnjacki. izbiti ce rat. jos smo jugoslaveni i turci. drze vas za gace i ne daju vam dalje. samo se plasim sto su vam dragi jos. to me plasi. nisu oni losi. i mi smo sada isti. jedno pricamo drugo radimo. obmanjujemo i Oca nebeskog. otvorena psihijatrija pase i vama. tugo hrvatskog roda. uradili su izrode od vas.

  • Neka puše, ali svoje balave opuške neka ne bacaju gdje stignu. Pepeljara je većini nepoznat pojam. Vrhunac pušačke kulture (nekulture) je fikni, pa gdje padne.

  • Majketi cili svit ne pusi pa kafici normalno rade,mi cemo jadni nastradat. Prije nekolikk godina ovakva je prica bila u hrvatskoj kad su oni poceli zabranjivat pa sta se dogodilo…nista,eno u zagrebu kafic na kaficu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.