Ugašeni požari na Čvrsnici i Rujištu – Jabuka.tv

Ugašeni požari na Čvrsnici i Rujištu

Požari na planinama Čvrsnici (Gornja Drežnica) i Prenju (Rujište) ugašeni su. Ponegdje još ima dima, pa se situacija prati, priopćeno je u utorak navečer iz Federalne uprave civilne zaštite.

Vatrogasci na području Mostara, Čapljine i Stoca tijekom dana imali su još devet intervencija, a uglavnom se radilo o manjim požarima u kojima je gorjela trava i nisko raslinje. Na području općina Čitluk, Neum, Jablanica, Prozor-Rama i Ravno tijekom dana nisu zabilježeni požari.

Na području Zapadnohercegovačke županije zabilježena su četiri požara. U Vučipolju kod Posušja, ugašen je požar koji je buknuo oko 17 sati, a gorjela je trava.

Nešto ranije, oko 11 sati, ponovno se aktivirao požar na lokalitetu Cerovi Doci, na nepristupačnom terenu. Gori šuma, trava i nisko raslinje, a vatru gase tri vatrogasca i jedan uposlenik šumarije, uz pomoć mještana. Požar je pod kontrolom.

U Gornjem Crnču kod Širokog Brijega, gorjela je trava i nisko raslinje, a požar je nakon intervencije vatrogasaca ugašen, kao i požar u Gornjim Radišićima, u Općini Ljubuški, gdje je gorjela trava i nisko raslinje.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.