UEFA za sada odbacila mogućnost igranja bez publike na Euru

Čelnici Europske nogometne federacije UEFA-e odbili su prijedlog da se utakmice narednog europskog prvenstva u Francuskoj igraju bez nazočnosti publike.

Nakon najnovijih terorističkih napada u Belgiji, i događaja u Parizu krajem prošle godine, pojavile su se spekulacije da bi iz sigurnosnih razloga europsko prvenstvo zakazano za lipanj, moglo proteći bez nazočnosti navijača na stadionima. UEFA je za sada odbacila tu ideju, ali će nastaviti da prati informacije sigurnosnih službi.

Potpredsjednik Izvršnog odbora UEFA Giancarlo Abate nije u potpunosti isključio opciju da se povuče i taj vrlo nepopularan korak, koji bi ugrozio slobodu i bio veliki udar na sport i Europu u cjelini.

”Europsko prvenstvo je događaj koji ne možete otkazati ili odložiti. Ne možemo kategorički isključiti mogućnost da se utakmice igraju iza zatvorenih vrata, kao što ne možemo isključiti ni terorizam. Neke prijateljske utakmice se mogu odložiti, ali u ovom slučaju to jednostavno nije moguće”, rekao je Abate, prenose agencije.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.