UEFA ulazi u organizaciju Zlatne lopte i ukida svoju nagradu

Najprestižniju nogometnu nagradu Zlatna lopta (Ballon d’Or), od iduće godine zajednički će dodjeljivati ​​Europska nogometna unija (UEFA) i Amauri Grupa, koja predstavlja tjednik France Football i dnevnik L’Equipe.

UEFA i Amauri Grupa, tvorac Ballon d’Oar, potpisali su ugovor o partnerstvu za suorganizaciju dodjele ove nagrade od sljedeće godine. Dogovor o suradnji postignut je sedam godina nakon što je raskinula dosadašnja suradnja između francuskih organizatora i Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Grupacija Amauri ostat će većinski vlasnik Ballon d’Ora te će i dalje nadzirati glasovanje, a bit će dodane i dvije nove kategorije – za najboljeg trenera i trenericu godine.

Svečana dodjela ove prestižne nagrade održana je u Parizu, no iz Amauri grupe danas su najavili da postoji mogućnost da se ubuduće organizira i u drugim europskim metropolama.

To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d’Or, a s druge UEFA koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Tako da je bilo logično napraviti nešto zajedno. Svi igrači san o osvajanju UEFA natjecanja i Zlatne lopte, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin, javlja Hina.

Ugovor također znači da će UEFA-a ukinuti nagradu za igrača godine dodijeljenu u kolovozu, ali će dodijeliti nagrade za igrača sezone za svako svoje klupsko natjecanje. Posljednji Ballon d’Or dodijeljen je u ponedjeljak – po osmi put pripao je Argentincu Lionelu Messiju, dok ju je u ženskoj konkurenciji prvi put osvojila Aitana Bonmati.

Magazin France Football osmislio je Zlatnu loptu koja je prvi put dodijeljena 1956. godine.

Lionel Messi osvojio rekordnu osmu Zlatnu loptu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.