UEFA pristala na Split, a onda poslala kaznu

Izvršni odbor HNS-a sastao se na Plitvicama kako bi raspravili kako poboljšati stanje u hrvatskom nogometu, no glavna tema ipak bila je kazna UEFA-e zbog rasističkog ponašanja navijača u kvalifikacijskom ogledu s Norveškom na Maksimiru koje je rezultiralo zabranom gledatelja na dvoboju s Italijom, a koji se 12. lipnja trebao igrati na Poljudu.

Kako su se pojavila nagađanja kako su čelnici HNS-a znali za kaznu prije nego što su ponudili domaćinstvo Splitu, iz HNS-a su objavili korespondenciju s UEFA-om i Talijanskim nogometnim savezom, koja to opovrgava.

HNS je poslao UEFA-i dopis o prijedlogu promjene domaćinstva utakmice s Italijom u utorak u 16.30 telefaksom i elektronskom poštom direktoru natjecanja Giorgiju Marchettiju. Dvije minute poslije telefaksom je poslan i dopis talijanskom Savezu: HNS je u skladu s Uefinim propisima prvotno odredio Zagreb za grad domaćin, no u međuvremenu je, s ciljem poboljšanja unutarnje suradnje u hrvatskoj nogometnoj obitelji, odlučeno o prijedlogu promjene.

Suglasnost Talijana o promjeni mjesta odigravanja utakmice HNS je elektronskom poštom primio u srijedu u 17.03: Shvaćamo vaše razloge, a uzimajući u obzir našu izvrsnu suradnju i odnose, obavještavamo vas kako s naše strane ne postoji nikakav prigovor na promjenu domaćinstva iz Zagreba u Split.

UEFA je načelnu suglasnost s prijedlogom poslala HNS-u u srijedu u 18.07, ali samo 18 minuta poslije telefaksom je stigla i odluka Uefine Disciplinske komisije o kazni zbog ponašanja navijača na utakmici s Norveškom.

(HRT.hr)

Komentiraj: