UEFA organizira Balkanski kup od 2018. godine

Osnivanje zajedničke lige na području Balkana sve je izvjesnije, a to je potvrdio i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza koji je u razgovoru za Arenu Sport iznio i pojedine detalje s posljednjeg sastanka čelnika UEFA-e i nacionalnih saveza.

Na sastanku su bili predstavnici 13 nacionalnih saveza i njima je predstavljen format Balkanskog kupa, odnosno regionalnog natjecanja u kojem bi nastupali predstavnici zemalja bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Makedonija). Natjecanje bi se igralo između veljače i svibnja, a nagrade bi bile jako dobre za uvjete na ovim prostorima. Planira se da liga/kup počne od sezone 2018./2019, prenosi Klix.ba.

“Prije nešto više od mjesec dana imali smo sastanak u Moskvi gdje su bili predstavnici 13 nacionalnih saveza. Tu nam je iz UEFA-e predstavljeno kako bi moglo u budućnosti funkcionirati. Oni su to nazvali Balkanski kup i to bi trebalo početi u sezoni 2018./2019. Razgovori su još u tijeku, ali tu bi sudjelovali klubovi iz šest zemalja: Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske s tim što ne bi svi imali isti broj predstavnika već bi to bilo različito u zavisnosti od kvalitete lige”, kazao je Kokeza.

Prema riječima predsjednika FS Srbije, prvak tog natjecanja dobio bi 2,5 milijuna eura, dok bi prvih 10-ak klubova dobilo minimalno po 700.000 eura. Dodao je da natjecanje ne bi ugrožavalo domaća prvenstva.

“Važno je naglasiti da to ne bi ugrožavalo domaća natjecanja i išlo bi paralelno s domaćim natjecanjima. To bi se igralo između veljače i svinja. Nagrade za to natjecanje nisu male. Prvak bi zaradio oko 2,5 milijuna eura, dok bi u prvih osam ili 10 ekipa, mislim da sam dobro zapamtio, svi dobili minimalno 700.000 eura što je jako veliki proračun za klubove s bivše Jugoslavije”, otkriva Kokeza.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.