UEFA: Maccabi i Željezničar u Izraelu u novom terminu

UEFA je odlučila da se odgođeni susret prvog pretkola Europske lige između Maccabija iz Haife i sarajevskog Željezničara igra ponovo u Izraelu.

Prema toj odluci koja je dostavljena klubovima, utakmica se treba odigrati do 12. rujna, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.

I dok većina sarajevskih medija ocjenjuje kako je odluka UEFA-e pravedna jer se u prigodama masovnije zaraze često utakmica registrirala rezultatom 3:0 protiv kluba čiji su igrači pozitivni, Željezničar će, kako u subotu prenosi portal Klix.ba, uložiti priziv na ovu odluku i tražiti da se utakmica odigra na neutralnom terenu.

Susret je odgođen zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Zanimljivo je kako su dvojica od tih pet nogometaša bili negativni nakon što su u petak u Sarajevu obavili testiranje. Kako je službeno priopćeno uprava “Plavih” sa Grbavice je u petak dostavila UEFA-i obavljene testove u proteklih pet dana.

Odluku o odgađanju utakmice koja se trebala igrati u četvrtak donijelo je izralesko ministarstvo zdravstva nakon što su u srijedu ujutro testirali sve nogometaše, članove stručnoga stožera i  dužnosnike Željezničara koji su doputovali u Haifu, a testovi su pokazali pet pozitivnih rezultata. Izraelci su smatrali da situacija nije dovoljno sigurna da se utakmica odigra te su tražili odlazak svih članova Željezničara iz Izraela.

Željezničar je bio u stalnom kontaktu s predstavnicima UEFA-e, točnije s delegatom utakmice i do posljednjeg trenutka nadali su se da će utakmica biti odigrana. To je savjetovala i UEFA jer su Sarajlije u svojim redovima imale još 16 zdravih igrača koji su imali negativan nalaz na koronavirus.

Željezničarovi Miletić, Juričić u Izraelu bili pozitivni, a u Sarajevu negativni

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.