UEFA kaznila Široki Brijeg, Borac i Velež

NK Široki Brijeg, FK Borac i FK Velež morat će platiti kazne zbog ponašanja svojih navijača u europskim utakmicama.

Banjalučani će zbog pirotehnike, ali i ubacivanja predmeta u teren na utakmici protiv Cluja u Banjoj Luci morati platiti u blagajnu UEFA-e 11.750 eura. Kazna se mora platiti u roku od 90 dana, javlja Sport1.ba.

Široki Brijeg je također kažnjen zbog dvoboja protiv albanske Vllaznije. Širokobriježani nisu ispoštovali UEFA-ine kriterije za borbu protiv koronavirusa, te su kažnjeni s 5.000 eura.

Velež je s druge strane, kažnjen po dvije osnove, zbog utakmice protiv AEK-a i utakmice protiv Elfsborga.

Zbog pirotehnike protiv AEK-a Rođeni će platiti 3 000 eura, pa su onda isto ponovili protiv Elfsborga i tu je UEFA bila znatno stroža te su kažnjeni s ukupno 12.750 eura.

Zbog ubacivanja predmeta u teren dobivena je kazna 3.250 eura, zbog pirotehnike 4.500 eura, te zbog utrčavanja u teren 5.000 eura.Ukupno će tako Velež u ovoj europskoj avanturi platiti UEFA-i 15.750 eura.

(www.jabuka.tv) 

5 komentara

  • Mladeži HDZ-a me forsirajte tu priču
   Uništavate nas 10 godine i niste uspjeli. Niste dopustili pojačanja Kari jer bi široki bio jakaaaa ekipa
   Šapatom nas HDZ uništava,
   Ne daju mladima i sposobnima da se zaposle u klub, svečana loža prazna, kari dali otkaz jer je najbolji trener u bih.
   Denis Lasić , Jelka Miličević, veliki vođa itd…. Pokušavaju već godinama. Malo im krene pa stane, a sad im je najnovija floskula da smo neprijatelji hrv naroda jer smo sportski korektni sa FK Velež kao i sa NK Posušje, NK Opuzen, NK Tuzla city,…
   Isto tako je HDZ-ov projekt prijatelj sa FK Sarajevo, sa FK Borac, sa FK radnik Bijeljina, sa FK Olimpic, sa NK GOŠK….
   Ali se mi nikad nismo udružili da srušimo ijedan klub kao što je to Zrinjski radio sa FK Sarajevo i FK radnik i FK Borac da uništi nas

 • kultura je jako bitna navijaj za svoj klub a ne divljaj.Na Pecari glumit huligana a kući manji od makova zrna i onda nije moj da nije tvoj kuma i tako u nedogled.Ova kazna još više gura Široki u propast nepotreban trošak onda vam svi krivi a vi ste nažalost tu kaznu isposlovali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.