UEFA donijela odluke o popunjenosti stadiona i broju izmjena na Euru – Jabuka.tv

UEFA donijela odluke o popunjenosti stadiona i broju izmjena na Euru

UEFA je u srijedu odlučila ukinuti ograničenje od 30 posto popunjenosti stadiona što je odlučeno u listopadu prošle godine, ostavljajući lokalnim vlastima da odluče o eventualnim ograničenjima, posebice s obzirom da se približava Europsko nogometno prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održati u 12 europskih gradova.

S obzirom da se svaki od 55 saveza članova UEFA-e na svoj način suočava s pandemijom, takvo ograničenje više nije potrebno, pojašnjava svoju odluku UEFA.

Također, odlučeno je da će se na Europskom prvenstvo moći koristiti pet izmjena, pravilo koje je doneseno zbog poteškoća igranja tijekom pandemijeme koronavirusa.

Podsjetimo, Europska nogometna federacija (UEFA) najavila je u utorak da će sastanak Izvršnog odbora saveza na temu mogućih promjena u Ligi prvaka nakon 2024. godine biti održan 19. travnja.

Rasprava će započeti ovaj tjedan, ali odluka će biti donesena tek sredinom travnja, priopćili su iz krovne organizacije europskog nogometa. Radi se o najradikalnijoj reformi Lige prvaka u zadnjih dvadeset godina, sa još stotinu utakmica i sustavom nadahnutim šahom, piše Hina.

UEFA planira radikalno preokrenuti grupnu fazu Lige prvaka, napuštajući sadašnjih osam skupina od po četiri momčadi u korist mini-prvenstva nadahnutog “švicarskim sustavom”, koji je izmišljen tijekom šahovskog turnira u Zürichu 1889. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.