Udruga BH novinari osudila napad na ekipu BHRT-a u Konjicu – Jabuka.tv

Udruga BH novinari osudila napad na ekipu BHRT-a u Konjicu

Upravni odbor Udruge BH novinari najoštrije osuđuje napad na ekipu BHRT-a, koji se dogodio u ponedjeljak u Konjicu, tijekom povratka sa novinarskog zadatka iz Širokog Brijega.

Grupa od petnaestak maskiranih mladića, odjevenih u crvene majice i s povezima preko glave nasrnula je na kombi BHRT-a, kojom prilikom su nanijeli teže ozlijede vozaču i pričinili značajnu materijalnu štetu, priopćeno je iz Udruge BH novinari.

Način na koji se napad dogodio, govori da je nasilje nad medijima u BiH dobilo novi prijeteći oblik, u kojem maskirane ulične grupe ne prezaju ni od najtežih oblika napada na ljudsko dostojanstvo i na slobodu medija.

Brutalni napad na kolege sa BHRT-a nije nikakvo iznenađenje, jer su prijetnje novinarima na ulici ili posredstvom društvenih mreža, postale svakodnevna stvar.

Cijenimo da je napad na ekipu BHRT-a u Konjicu politički motiviran, kao i raniji napadi na ekipe drugih redakcija. Plašimo se da će napadi učestati i biti brutalniji, što se više budemo približavali službenoj predizbornoj kampanji, priopćeno je iz Udruge.

BH novinari podsjećaju da još uvijek nisu kažnjeni napadači na ekipu BHRT-a i druge novinare tijekom prosvjeda u veljači u Tuzli.

Pozivaju nadležne policijske i druge organe HNŽ-a da što prije identificiraju i kazne napadače.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.