Udovici Bryant skoro 30 milijuna dolara odštete zbog fotografija s mjesta nesreće

Udovica pokojnog košarkaša Kobea Bryanta, Vanessa Bryant, nagodila se s okrugom Los Angeles i dobit će odštetu u iznosu 27,1 milion eura zbog objave fotografija s mjesta nesreće u kojoj su poginuli njen suprug i njihova kćerka u siječnju 2020. godine.

Današnji dan obilježava uspješan završetak hrabre bitke gospođe Bryant jer oni koji su se užasno ponašali odgovaraju za to. Borila se za supruga, kćerku i sve one u zajednici čiji su članovi porodice doživjeli slično nepoštovanje. Nadam se da će njena pobjeda na sudu i nagodba stati u kraj ovoj praksi, rekao je odvjetnik porodice.

Bryant je na sudu u Los Angelesu optužila policiju i bolničare koji su prvi stigli na mjesto nesreće da su objavom eksplicitnih fotografija narušili privatnost njene obitelji i drugih žrtava. Od tada je živjela u strahu da će svaki put kad otvori društvene mreže naići na fotografije.

Christopher Chester, čija je supruga Sarah i 13-godišnja kćerka Payton također poginula u nesreći, zasebno se nagodio s okrugom Los Angeles za gotovo 19 miliona eura odštete, rekli su advokati u utorak, 28. veljače američkim medijima.

U američkoj saveznoj državi Kaliforniji, nakon nesreće, donesen je zakon koji zabranjuje pripadnicima hitnih službi da neovlašteno fotografiraju osobe na mjestu nesreće ili zločina, piše Faktor.

(www.jabuka.tv | Foto: Reuters)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.