Učenici u Širokom Brijegu počeli učiti o civilnoj zaštiti – Jabuka.tv

Učenici u Širokom Brijegu počeli učiti o civilnoj zaštiti

Nakon održanih edukacija učenika osnovnih škola u općinama Grude i Posušje, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke započela je edukacija učenika iz područja zaštite i spašavanja u osnovnim školama na području Grada Širokoga Brijega.

Edukacija učenika održana je u područnim školama u Podvraniću, Privalju i Ljubotićima koje pripadaju Osnovnoj školi “Kočerin”.

U samom uvodu u edukaciju učenika, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović je nakon pozdravnih riječi ukazao na važnost preventivnoga djelovanja, kao i na samu edukaciju koja predstavlja temeljni preduvjet za kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja.

Pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak putem prezentacije upoznao je učenike s prirodnim i drugim nesrećama i njihovim posljedicama te ulogom žurnih službi za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara.

U praktičnom dijelu edukacije pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg prezentirali su svoju opremu, a vatrogasci način gašenja početnih požara. Također je izvedena i vježba evakuacije učenika i nastavnoga i pomoćnoga osoblja škole u slučaju požara.

U provođenju edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sudjelovali su i Željko Vukoja, pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijeg za civilnu zaštitu, i Mario Bajto, pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu.

U ponedjeljak 21. svibnja edukacija učenika će se održati u Osnovnoj školi “Kočerin”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.