Učenici u Kočerinu učili o zaštiti i spašavanju

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Osnovnoj školi “Kočerin” u Širokom Brijegu održana je edukacija učenika iz područja zaštite i spašavanja.

U uvodnom dijelu edukacije, nakon pozdravnih riječi i predstavljanja sudionika edukacije, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović ukazao je na važnost edukacije koja predstavlja temeljni preduvjet za kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja civilne zaštite, kao i na samu ulogu i značenje struktura civilne zaštite u slučaju prirodnih i drugih nesreća.

Pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak putem prezentacije upoznao je učenike s vrstama prirodnih i drugih nesreća, kao i ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća s posebnim osvrtom na požar i potres.

U provođenju edukacije sudjelovali su i Mario Bajto, pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu, Željko Vukoja, pomoćnik gradonačelnika Širokoga Brijega za civilnu zaštitu, kao i pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg.

U praktičnom dijelu edukacije pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg prezentirali su svoju opremu i način spašavanja unesrećenih, a pripadnici VD Široki Brijeg su izveli gašenje početnih požara. Također je izvedena i vježba evakuacije učenika i nastavnog i pomoćnog osoblja škole iz školske zgrade u slučaju požara.

Edukacija pod nazivom “Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, te podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja kako bi posljedice od prirodnih i drugih nesreća po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru” koju Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke provodi u svim osnovnim školama na području Županije Zapadnohercegovačke nastavlja se edukacijom učenika u Osnovnoj školi “Biograci”.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.