Učenici Srednje strukovne škole dobitnici stipendija FMRPO-a

Tri učenika Srednje strukovne škole, struka frizeri, dobili su stipendije od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta kao poticaj za razvijanje starih obrta i zanata.

Kriterij je bio najbolji prosjek kod učenika. Inače, Srednja strukovna škola Široki Brijeg trenutno ima jedan razred jer se svake treće godine upisuju učenici u ovu struku.

Učenici kažu kako im je frizerstvo zanimljiva struka u kojoj se praksom i radom postižu rezultati i kreativnost.

Početak kao i svaki bio je težak, pun izazova, započeli smo prvi razred ne znajući što nas čeka. Uz podršku naših majstorica Danice Glavine i Mile Kvesić sve je išlo lakše i bez straha. Da bi nas što više motivirale naše majstorice organizirale su naše odlaske na razne seminare, kazali su učenici.

U Mostaru su 11. travnja 2019. imale modnu reviju u kojoj su predstavili svoje kreacije. Također, u već spomenutom gradu 1. prosinca 2019. u hotelu Mostar gledali su najnovije tehnike bojanja pramenova, najnovije trendove koji su predstavljeni u Londonu, izrade frizura…

Bili smo oduševljeni radovima tvrtke Davines. Ti radovi nam daju inspiraciju za naš budući rad, toliko da želimo predstaviti naše radove koje mi izrađujemo u našem kabinetu. Imamo dosta planova u ovoj školskoj godini i želimo pokazati sve što smo naučili, zaključili su učenici Srednje strukovne škole.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.