Učenici Prve osnovne škole Široki Brijeg poklonili gradonačelniku jaslice od recikliranih predmeta

Članovi ekološke sekcije Prve osnovne škole Široki Brijeg posjetili su gradonačelnika Miru Kraljevića u utorak s ravnateljem Miroslavom Hrkaćem, zamjenikom ravnatelja Jozom Pinjuhom i nastavnicom Marijanom Lasić.

Cilj njihove posjete bila je prezentacija aktivnosti u sklopu ekološke sekcije. Bit njihova angažmana ogleda se u podizanju svijesti o zaštiti okoliša. Aktivnosti koje provode odnose se na recikliranja otpada (papir, staklo, plastika….).

Može se slobodno reći kako su učenici ove škole svijest o zaštiti okoliša podigli na višu razinu, a svakodnevne aktivnosti dokaz su njihovi riječi.

Ovom prilikom učenice ekološke sekcije poklonile su gradonačelniku Kraljeviću prigodan poklon, jaslice za Božić napravljene od recikliranih predmeta.

Poručili su kako u predbožićno vrijeme njihova sekcija pravi prigodne predmete od materijala koji se ponovno mogu iskoristiti. Na taj način čuvaju okoliš, a s druge strane njihova aktivnost ima humanitaran karakter.

Predmete prodaju i sav prikupljeni prihod ide potrebitima. Želimo naglasiti kako je ovo sve njihov ručni rad.

Gradonačelnik Kraljević je izrazio zahvalnost na prigodnom poklonu. Poručio je kako podržava njihove projekte i aktivnosti koje su usmjerene na podizanje svijesti o zaštiti okoliša te im je poželio sve u najbolje daljnjem radu, školovanju uz čestitke povodom Božića i Nove godine, priopćeno je na službenoj stranici Grada.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.