Ubojstvo supruge poznatog producenta u obiteljskoj kolibi i dalje misterij | Jabuka.tv

Ubojstvo supruge poznatog producenta u obiteljskoj kolibi i dalje misterij

Scenarist i filmski producent Jim Sheridan sprema novi projekt o ubojstvu koje je šokiralo svijet, a koje je i dan danas misterij.

Naime, dokumentarna serija će pod imenom “Murder at the Cottage: The Search for Justice for Sophie” u pet nastavaka prikazati priču ubijene televizijske producentice Sophie Toscan du Plantier, ubijene u Irskoj 1996. godine dva dana prije Božića u obiteljskoj kolibi u Schullu u okrugu Cork.

Supruga poznatog filmskog producenta Daniela Toscana du Plantiera sa samo 39 godina pretučena je na smrt, a njezino je ubojstvo šokirao inače miran irski grad, ali i ostatak svijet. I 24 godine kasnije, slučaj nije riješen.

Glavni osumnjičenik za Sophieno ubojstvo bio je engleski novinar Ian Bailey koji je prvi stigao na mjesto zločina kao reporter, no zbog nedostatka dokaza nikada nije osuđen. Međutim, prošle ga je godine francuski sud proglasio krivim u odsutnosti i odredio mu kaznu od 25 godina zatvora. Bailey se i dalje uspješno bori protiv francuske vlasti koja traži izručenje i dalje živi u gradiću Cork.

U seriji će biti svi koji su bili upoznati sa slučajem i radili su na njemu, a među njima će biti i Sophiena obitelj i novinar Ian.

Na neki način moram biti glavni istražitelj i imao sam neka luda pitanja koja nitko nije postavio koja mi nisu davala mira. Možda nemam staža ili opsesiju kao Kubrick ili Scorsese, ali mislim da imam neku sposobnost malo bolje pogledati slučaj, rekao je Sheridan za Variety, prenosi Večernji.hr.

Serija se očekuje iduće godine.

(www.jabuka.tv) 

 


Komentiraj: