Ubojstvo jedne ikone: VW više neće proizvoditi Bubu!

U Ženevi se i ove godine nudi niz spektakularnih noviteta za vidjeti, no s istog mjesta stiže i potvrda vijesti o “ubojstvu” jedne ikone. S Volkswagenovog izložbenog prostora došla je službena informacija – VW više neće proizvoditi Bubu.

Mnogima će ova vijest priuštiti očekivani miks emocija, premda sigurno one nisu razine kao 2003. godine kad je zgnječena ona prava Buba. Ipak, saznanje da odlazi ikonski automobil uz razumijevanje da budućnost nosi svoje, a Volkswagen je tu odlučio odigrati istaknutu ulogu svojom I.D. obitelji, ostavlja nekakav tup osjećaj praznine, piše Automobili.hr.

Električna retro Buba mnogima je već neko vrijeme na pameti, odsad za to više nema razloga. Volkswagen će ponuditi električne modele retro izgleda, no bit će to I.D. Buzz čija će proizvodna verzija, potvrđeno je to već i ranije, biti inspirirana transporterom originalnog naziva Type 2.

“Dvije-tri generacije su sasvim dovoljne. Kad se Buba radila imali smo na pameti povijest, ali ne možete to napraviti pet puta i imati novu, novu, novu Bubu”, izjavio je Welsch.

Ako je I.D. Buzz Volkswagenov retro model koji će u proizvodnju, onda i Buba kabriolet ima nasljednika. Uvjetno rečeno, jer Welsch kaže da će tu ulogu odsad nositi najavljeni T-Roc kabriolet.

Volkswagen je Bubu, originalni model naziva Type 1, proizvodio od 1938. do 2003. godine, preklopivši njegovu proizvodnju s nasljednikom koji je s proizvodnih linija silazio od 1997. do 2011. godine kada je predstavljena i aktualna, očito i posljednja generacija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.